Förbered betygen inför högskolan

Förbered betygen inför högskolan

Går du i gymnasiet, mitt i ett sabbatsår eller varför inte göra något helt annat? Det spelar egentligen inte någon roll var du befinner dig just nu. Den egentliga frågan är ifall du ska söka till högskolan i höst? Är ditt svar ja, kommer här min nästa fråga: har du betyg och/eller behörighet som krävs för din drömutbilning? Om du svarar nej, svarar jag ”inte än” åt dig. Här nedan beskriver jag hur du redan till hösten kan komma in på din drömutbildning.

Skolan är obligatorisk fram tills man gått ut gymnasiet, dvs många år av studier och pluggande. Detta kan vara en dans på rosor för vissa och en ren mardröm för andra. Att få bästa betyg i samtliga ämnen är det otroligt få som lyckas med på grund av många olika faktorer och omständigheter. Eftersom att de mest populära utbildningarna kräver högsta betyg är det många som måste välja andra utbildningar än vad de drömt om… hela livet.

Sådan tur är att Sverige har högskoleprovet – en unik möjlighet att nå drömutbildningen utan toppbetyg. Varje år kommer mer än 25 000 studenter — eller över en tredjedel av alla sökande, in på högskolan med hjälp av högskoleprovet. Högskoleprovet möjliggör potentiell drömutbildning för alla: skolfanatiker såsom omotiverade elever. Genom att vara skarp i svenska, ordförståelse, engelska och matematik kan du i princip bli vad som helst.

Hur blir jag bra på högskoleprovet?

Idag är det hur lätt som helst att skriva 2.0 på högskoleprovet. Idag finns hjälpmedel i form av gamla högskoleprov, ordförståelse quiz, appar och hemsidor som erbjuder allt du behöver veta för att skriva just 2.0. HP-akademin erbjuder ett helt program med alla verktyg du behöver inför ditt provskrivande. HP-akademin är grundad och skapad av proffs som alla skrivit 2.0 på provet, som delar med sig av deras expertis till dig — så att du också kan göra exakt detsamma.

Genom att följa deras program kommer du stegvis öva upp de färdigheter som bedöms och du kommer höja ditt resultat och successivt nå ditt mål.

Lämna ett svar